Metaverse Sanal Gerçeklik

Metaverse, Sanal Gerçeklik Dünyasının Etkileri ve Meta Ticaret

Metaverse, Neal Stephenson’ın 1992 tarihli Snow Crash adlı romanından gelen bir terimdir. Kitapta, tüm sanal evrenlerin birleşimi, internet dahil artırılmış gerçeklik,neredeyse gerçeğe çok yakın fiziksel gerçeklik ile fiziksel olarak derinlikli platformların benzeşmesiyle oluşturulan  “paylaşılan bir sanal alan” olarak tanımlanıyor.

Metaverse’nin Özellikleri Nelerdir

Metaverse, oyun dünyasına başarıyla bir blockchain ve kripto para birimi uygulayan ilk oyundur. Video oyunlarının ve kripto para biriminin yakınsaması, merkezi olmayan uygulamalar için lider platform olma hedefiyle kullanıcıların keşfetmesi için yeni bir sanal ekonomi yaratıyor.

Metaverse, kullanıcılara sürükleyici bir ortamda içerik oluşturma, yayınlama ve deneyimleme yolu sunan merkezi olmayan bir platformdur. Yerleşik bir web tarayıcısı olan sosyal bir VR dünyası.

Sanal Gerçeklik

Sanal gerçeklik, Yıllardır ortaya çıkan en yeni ve en heyecan verici teknolojidir. Sadece oyunlarımızı oyunun içindeymişiz gibi oynamamıza izin vererek değil, aynı zamanda bize başkalarının oyunlarını deneyimlememiz için yeni bir yol sunarak oyun deneyimimizi yepyeni bir düzeye taşıma potansiyeline sahiptir.

Artırılmış gerçeklik (AR)

Artırılmış gerçeklik (AR), Grafikler, sesler, videolar ve GPS dataları bibi gelişmiş bilgisayarlar tarafından oluşturulan duyulara hitap eden girdilerle çeşitlendirilen, zenginleştirilmiş gerçek dünya ortamının benzeri veya doğrudan gösterimidir.

Karma gerçeklik

Karma gerçeklik, Pokemon Go gibi son zamanların popüler oyunlarında görüldüğü gibi gerçek ve sanal dünyaların birleşmesi. Artırılmış gerçeklik gözlükleri veya sanal gerçeklik kulaklıkları gibi gelişen teknolojilerle, karma gerçeklik tüketiciler için daha erişilebilir hale geliyor.

Sanal gerçeklik, başa takılan bir ekran gibi özel elektronik araçlar kullanan bireyler tarafından görünüş olarak gerçekçi ve fiziksel etki oluşturan üç boyutlu görüntülerin ortamın bilgisayar tarafından oluşturulmuş bir simülasyonudur.

Günümüz Webi Metaverse Dönüşüyor

Bir tür dijital evrim olayına şahit oluyoruz, Web giderek metaverse gibi oluyor. Web  siteleri artık daha etkileşimli ve sürükleyici. Animasyonlar, videolar ve grafikler gibi özelliklerle daha çok mobil uygulamalar haline geldiler. Web siteleri artık e-ticaret, sosyal medya, içerik paylaşımı gibi çok çeşitli amaçlar için kullanılıyor.

Web, her zamankinden daha etkileşimli ve sürükleyici hale geldiği için giderek daha çok metaverse’ye benziyor. Web siteleri artık e-ticaret, sosyal medya, içerik paylaşımı gibi çok çeşitli amaçlar için kullanılıyor.

Metaverse’de Ticaret Perspektifi

Metaverse Arazi Ticareti

Metaverse Land, sanal gerçeklik dünyasında arazi alıp satmanın yeni bir yoludur. Diğer herhangi bir kripto para birimi gibi alınıp satılabilen bir dijital varlıktır.

Metaverse platformu, kullanıcıların bir oyun veya sosyal platformda dijital varlıklar oluşturmasına, satın almasına, ticaret yapmasına ve bunlardan para kazanmasına olanak tanır. Metaverse blok zinciri, blok zincirinde akıllı özellikler olarak depolanan tüm varlıklarla tüm bu işlemlerin temeli olarak hizmet eder.

Metaverse’de Pazarlama Nedir?

Metaverse’te Pazarlama, şirketler için yeni bir pazarlama yöntemidir. Kullanıcı için etkileşimli bir deneyim yaratmak için artırılmış gerçeklik dinamiği ile sanal gerçekliğin kattığı dinamizmi birleştiren bir platformdur.

Kullanıcı, ürün boyunca onlara rehberlik edecek sanal asistanların yardımıyla farklı ürünleri VR veya AR’de keşfedebilir. Ayrıca sanal gerçeklikteki farklı öğeleri avatarlarıyla birleştirerek farklı kombinasyonlar deneyebilirler. Bu teknolojilerin karmasıyla, firmanızın ya da özel çalışma alanlarınızın sanal versiyonlarını, metaverse dünyasında oluşturarak, yeni bir dünyada yeni pazarlara en hızlı şekilde ulaşmış oluyorsunuz.

Metaverse mimarisi:

Metaverse Kelimesi, “meta” (Yunanca “sonra” veya “ötesi” anlamına gelen metá’dan) ve “evren” ön ekinin bir birleşimidir. Terim, video oyunlarında bulunanlara benzer ortak alanlara sahip bir çevrimiçi sanal gerçeklik ortamını tanımlamanın bir yolu olarak teknoloji uzmanları, fütüristler ve bilim kurgu hayranları arasında popüler hale geldi. Bu dünyanın her türlü tasarımı anlamına gelen metaverse mimarisi, geleceğin işlerindendir.

Metaverse mimarisi, bu tür bir deneyim için kullanılacak dijital ortamın tasarımıdır. Grafik, fizik, ses tasarımı ve ara yüz tasarımı içerir.

Metaverse’de Mimarinin Önemi

Mimari, herhangi bir sanal dünyanın bel kemiğidir. Ayrıca, daldırma düzeyini ve kullanıcıların bununla nasıl etkileşim kuracağını da belirler. Sanal bir dünyaya dalma düzeyi, mimarinin ne kadar iyi tasarlandığına bağlıdır. Mimari, işletmenizin veya ürününüzün bu yeni ortamda ne kadar başarılı olacağı üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Metaverse’teki mimari, gerçek dünyadan farklı olacaktır çünkü onunla yapabileceklerinizin sınırı yoktur. Neredeyse sınırsızdır ve bu nedenle tasarımcılar, Metaverse için tasarım yaparken bunları düşünmelidir.

Metaversenin gelecekteki durumu

Metaverse’nin geleceği hala bilinmiyor, ancak birçok olasılık var.

Bir olasılık, istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz mükemmel bir sanal gerçeklik olacağıdır. Arkadaşlarınızla buluşabilir ve onları sanal dünyada görmek için size benzeyen bir avatar oluşturabilirsiniz. Bir başka olasılık da, insanların kendi gerçekliklerinden kaçıp fantezilerini yaşayabilecekleri bir yer olması. Üçüncü bir olasılık, insanların birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri ve benzer düşünen bireylerden oluşan topluluklar bulabilecekleri bir yer olacak.

Metaverse, Artırılmış Gerçekliğin En İyi Dostudur.

Meta Evrende Yapay Zekanın Rolü

En popüler iki sanal gerçeklik başlığı, HTC Vive ve Oculus Rift’tir. Bu iki VR gözlük seti, kullanıcıların Oculus Touch veya HTC Vive çubukları gibi kafa izleme ve hareket girişi denetleyicilerinin yardımıyla sanal bir dünyayı keşfetmelerine olanak tanır. Peki bu dünyada ilk karşılaşılan şey nedir, tabi ki bu dünyayı saran bir yapay zeka platformları…

Metaverse, tüm sanal evrenlerin birleşimi, internet dâhil artırılmış gerçeklik dâhil olmak üzere, sanal olarak gelişmiş fiziksel gerçeklik fiziksel olarak kalıcı sanal platformların benzeşmesiyle oluşturulan kolektif bir sanal paylaşılan alandır.

Tüm sanal evrenlerin birleşimi, internet dahil artırılmış gerçeklik, neredeyse gerçeğe çok yakın fiziksel gerçeklik ile fiziksel olarak derinlikli sanal platformların benzeşmesiyle oluşturulan  “paylaşılan bir sanal alan” olarak tanımlanıyor.

Bu yeni sınır, yapay zekâ tarafından inşa edilecek. Yapay zeka bu yeni dünyanın patronu olacak.

Metaverse Neden Önemlidir

Metaverse, tam ölçekli, düşük maliyetli ve oluşturması kolay bir sanal gerçeklik platformu sağlamak için türünün ilk örneği olan merkezi olmayan bir platformdur. Metaverse, akıllı özellikler ve dijital kimliklerle yeni nesil dijital ekonomi için altyapı sağlayan yeni bir halka açık blok zinciridir. Geleceğin ta kendisidir.

Sonuç

Yakın gelecekte, kendi içimizde yepyeni bir dünyayı deneyimleyebileceğiz. Artırılmış gerçeklik, holografik ve sanal gerçeklik sayesinde, yeni gerçeklikleri tamamen sürükleyici ve etkileşimli bir şekilde keşfedebiliriz.  İşte tamda burada şu soruyu sormalıyız. Bizim, metaverse dünyasındaki varoluşumuz nasıl olacak?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Previous post Türkiye’de En Çok İzlenen 8 Yabancı Dizi
Siber Suç Nedir Next post Siber Suç Nedir ?